About marco

Over Marco

foto marco maljaars

Mijn naam is Marco Maljaars en woon in de gemeente Velsen vlak aan de kust en dicht bij het Markermeer. Sinds mijn jeugd altijd al aan het fotograferen, destijds met een Olympus analoge camera en momenteel digitaal. Er is altijd interesse geweest in lange sluitertijden. Het fascineert mij enorm hoe alles vervaagt en er een andere wereld ontstaat.

 

 

Mijn werk concentreert zich op verstilling, rust en sereniteit. Wat zich uit in zwart wit waar long exposure centraal staat.

prijzen en awards

De afgelopen jaren heb ik diverse internationale awards gekregen voor mijn werk. Heb ik in diverse publicaties gestaan en geef ik lezingen over mijn werk en visie.

the village hindeloopen in the netherlands

workshops

Mijn workshops zijn uitgebreid en met persoonlijke aandacht. Ik neem de tijd en vertel graag over deze prachtige vorm van fotografie. De workshops variëren van Long Exposure techniek tot bewerking en lezingen over Minimalisme.

 

Diverse fotografen hebben deze workshops gevolgd en allemaal waren ze even enthousiast. Workshops voor individuen maar ook aan de afgestudeerden van de Alumni Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (NAvB).

Lezingen

Mijn lezingen zijn inspirerend en met veel beeldmateriaal. Waarin ik mijn enthousiasme voor minimalisme en long exposure graag vertel. Mijn lezingen zijn voor elk publiek geschikt, ervaren fotografen, fotoclubs of events.

Lezingen zijn gegeven voor onder andere de Alumni Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (NAvB), PixPerience Wowscapes, Photoclubhouse College, Fotokring Heemskerk, Fotobond Regio Noord Oost, Leidschenveense FotoClub, Diafragma, Fotokring Leidschendam en Fotoclub FixedFocus.

lezing minimalisme lange sluitertijd marco maljaars