Beeldbewerking

VAN KLEUR NAAR ZWART WIT

beschrijving

Tijdens deze workshop duiken we in de wereld van geavanceerd zwart wit postproductie in Adobe Photoshop.  De workshop bestaat uit twee delen een lezing waarin de theorie van zwart wit uitgelegd wordt. Waaronder een stuk over zones en contrasten volgens het Ansel Adams systeem. Door deze korte lezing krijg je veel meer begrip waarom een foto in zwart wit wel of niet werkt. 

 

Met het tweede deel wordt uitgelegd hoe je jouw visie kan vertalen in een gebalanceerde zwart wit foto. Er wordt tijdens de workshop een kleurenfoto omgezet naar zwart wit. Naderhand krijg je op USB de originele kleurenfoto, een pakket aan hulp software en een video waarin de foto van de workshop wordt omgezet, zodat je elke stap zelf kunt oefenen.

wat ga je leren?

  • Lezing over zwart wit en beschikbare middelen in Adobe Photoshop
  • Gebruik van maskers
  • Hoe ga je om met het Ansel Adams zone systeem
  • Hoe pas je de maskers toe
  • Werken met gradiënten
  • Hoe weet je in welke zone je zit?
  • Hoe ga je om met banding en digitale ruis
lezingicoon
bewerkingicoon

aandacht en duidelijke uitleg

Niets is zo vervelend wanneer je instructies krijgt in Photoshop en het niet meer te volgen is. Mede door de snelheid waarmee de workshop gever door het beeld flitst. Door stapje voor stapje door de beeldbewerking te gaan krijg je een veel beter overzicht wat er allemaal gebeurt. Aantekeningen maken is niet nodig, de hele instructie krijg jij mee op video; van het importeren tot het opslaan van het uiteindelijke resultaat.

wat heb je nodig voor deze workshop?

Basiskennis van Adobe Photoshop en weten hoe lagen en maskers werken.

locatie

De workshop kan online, in Beverwijk bij Fotografie Centrum ISOO of op locatie bij jouw fotoclub.

prijs

De prijs van deze workshop is 95 euro. Liever online? Dan is de prijs 75 euro incl. btw. De workshop duurt 2 tot 2.5 uur

wat is inbegrepen?

Uitgebreid naslagwerk op USB, video van 45 minuten waar alle stappen nog een keer voorbijkomen en de originele kleurenfoto bewerkt in de video. Hulp software die je assisteert om een zwart wit foto te maken.

interesse en een datum afspreken?

Vul dan onderstaand contact formulier in en selecteer dat je de Workshop Zwart Wit bewerking wil volgen.

    Select Workshop (required)