ALL IN WORKSHOP

beschrijving

Dit is de ultieme workshop als jij je verder wil ontwikkelen of de wereld van zwart wit minimalisme wil ontdekken. Het is dan ook de meest gevolgde workshop. Samen met mij duiken we diep in deze prachtige vorm van fotografie. Alles zal voorbijkomen van fotograferen op locatie, een diepgaande lezing over minimalisme en zwart wit bewerking.

 

Maar ook lange sluitertijden techniek en tips voor het scouten van locaties. Kortom alles wat jij nodig hebt om minimalisme en zwart wit te omarmen! Dit is dan ook de meest gevolgde workshop met veel positieve reacties en hooggewaardeerd door de cursisten. Waar in de andere workshops de onderdelen apart zijn komt hier alles samen.

 

Deze workshop bestaat dan ook uit drie uitgebreide delen. Alles professioneel en ondersteund met een uitgebreid naslagwerk en video.

wat ga je leren?

1.       Lezing: Minimalistische zwart wit Landschapsfotografie

Een week voor we gaan fotograferen en bewerken krijg je een lezing over minimalisme en zwart wit. De ervaring is dat dit enorm helpt tijdens het fotograferen en bewerken. De lezing bevat theorie over zwart wit. Waaronder een stuk over zones en contrasten volgens het Ansel Adams systeem. Door deze korte lezing krijg je veel meer begrip waarom een foto in zwart wit wel of niet werkt. Ook de theorie van Long Exposure en vinden van goede lokaties komt aan bod.

 

Duur: 1.5 tot 2 uur
Locatie: Online of op locatie

lezingicoon

2.       Workshop: Minimalistisch fotograferen met Lange Sluitertijden

Met deze workshop ontdekken we de wereld van Long Exposure en Minimalisme in natuurlandschappen. Wat is minimalisme, hoe fotografeer je dit. Waar let je op en wat zijn nu goede onderwerpen? Zo ontdekken we de composities en leg ik je uit hoe je het onderwerp het beste in beeld krijgt.

 

Ook leer je de Long Exposure techniek, want hoe meet je nu het licht en hoe krijg je nu de juiste sluitertijd? Wanneer pas je 3 minuten toe of wanneer maar 1 minuut? Heb je moeite met de tabellen die je bij je filter krijgt en zijn je foto’s nog steeds te donker? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt met een duidelijke uitleg. De filters heb je niet nodig die kun je lenen gedurende de workshop.

 

Duur: 2 uur

Locatie: Uitgeestermeer of in overleg

fotografieicoon

3.      Workshop: Postproductie Zwart wit

Er wordt tijdens de workshop een kleurenfoto omgezet naar zwart wit. Naderhand krijg je op USB de originele kleurenfoto, een pakket aan hulp software en een video waarin de foto van de workshop wordt omgezet. Zodat je elke stap zelf kunt oefenen. Een laptop is niet nodig. Door het uitgebreide naslagwerk en video instructie kun jij achteraf rustig alles nalezen en kijken hoe je zelf de bewerking kan doen.

 

 

Duur: 2 uur

Locatie: Beverwijk, Lokaal of Online

bewerkingicoon

aandacht en duidelijke uitleg

Gedurende de workshop zal je merken dat er genoeg aandacht is en mogelijkheid tot het stellen van vragen. Zowel over de bewerking, long exposure en compositie. Je krijgt uitgebreid naslag werk mee waar je alles rustig terug kunt lezen. Heb je later toch nog vragen? Een mail mag en kan je altijd sturen.

wat heb je nodig voor deze workshop?

Je statief, uiteraard je camera en een draadontspanner. Heb je filters dan neem je die mee. Wil je eerst ontdekken of Long Exposure iets voor je is zonder deze dure sets aan te schaffen, dan heb ik ze voor je. Zijn we met een groep? Niemand hoeft te wachten er zijn genoeg filters. Voor de bewerking is enige  basis kennis van Adobe Photoshop benodigd; weten hoe lagen en maskers werken.

locatie

De lezing is digitaal via Teams of ander communicatie middel. Er wordt gefotografeerd bij het Uitgeestermeer, maar dit kan ook bij jou in de buurt zijn. De bewerking kan dan online plaatsvinden of op een lokatie bij jou.

prijs

De prijs van deze workshop is 145 euro incl. btw. Bij grotere groepen of als je liever met een vriend of vriendin de workshop wil volgen is de prijs bespreekbaar.

wat is inbegrepen?

Uitgebreid naslagwerk op USB, video van 45 minuten waar alle stappen nog een keer voorbijkomen en de originele kleurenfoto bewerkt in de video. Hulp software die je assisteert om een zwart wit foto te maken.

interesse en een datum afspreken?

Vul dan onderstaand contact formulier in en selecteer dat je de  All In Workshop wil volgen.

    Select Workshop (required)