Workshop Oostmahorn

beschrijving

Met deze workshop gaan we fotograferen in het Friese Oostmahorn / Anjum aan het Lauwersmeer. Bekend van het typische Lichthuis / Vuurtoren (eigenlijk is het een meetstation). Een prachtige locatie om de wereld van Lange Sluitertijden en Minimalisme te ontdekken. Wat is minimalisme, hoe fotografeer je dit. Waar let je op en wat zijn nu goede onderwerpen? Zo ontdekken we de composities en leg ik je uit hoe je het onderwerp het beste in beeld krijgt.

 

 

Ook leer je de Long Exposure techniek, want hoe meet je nu het licht en hoe krijg je nu de juiste sluitertijd? Wanneer pas je 3 minuten toe of wanneer maar 1 minuut? Heb je moeite met de tabellen die je bij je filter krijgt en zijn je foto’s nog steeds te donker? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt met een duidelijke uitleg. De filters heb je niet nodig die kun je lenen gedurende de workshop.

wat ga je leren?

  • Wat zijn goede onderwerpen m.b.t. minimalisme?
  • Hoe pas je de Long Exposure techniek toe?
  • Wat is de invloed op beweging van de wolken in je compositie?
  • Hoe ga je om met LE sluitertijden en veranderende weersomstandigheden
  • Wanneer gebruik je een 10, 13 of een 15 stops ND filter?
  • Praktijkvoorbeeld van mijn workflow
fotografieicoon

aandacht en duidelijke uitleg

Long exposure is een prachtige techniek maar er komt toch veel bij kijken en al snel ben je het ovezicht kwijt. Wat was de sluitertijd ook alweer, had ik nu al de AF uit gezet? Was het nu een 10 of 15 stops filter wat ik moet gebruiken. Met mijn uitleg en door structuur aan te brengen leer ik je een goede workflow en hou jij het overzicht. Zodat je kan genieten van de omgeving en het fotograferen.

wat heb je nodig voor deze workshop?

Je statief, uiteraard je camera en een draadontspanner. Heb je filters dan neem je die mee. Wil je eerst ontdekken of Long Exposure iets voor je is zonder deze dure sets aan te schaffen, dan heb ik ze voor je. Zijn we met een groep? Niemand hoeft te wachten er zijn genoeg filters.

locatie

Er wordt gefotografeerd in het Friese Oostmahorn / Anjum. Een prachtige locatie geschikt voor lange sluitertijden en minimalisme.

prijs

Eénmalige aanbieding van 69 euro incl. btw. De workshop duurt 3 uur.

wat is inbegrepen?

Uitgebreid naslagwerk op USB. Gratis gebruik van 10, 13 en 15 stops filter met filterhouder en adapter ringen.

interesse?

Vul dan onderstaand contact formulier in en selecteer dat je de Workshop Oostmahorn wil volgen.

    Select Workshop (required)